February 06, 2005

My Blogging Tips - Technorati Tag: RoBloggingTips

Experienţa mea de blogger a început în felul următor.

Pe Windows foloseam klipfolio pentru a citi ştirile. După ce am migrat pe Linux, am căutat ceva asemănător deoarece klipfolio nu era disponibil pe linux[1]. Şi aşa am descoperit rss-urile.

La momentul acela şi clienţii de rss din linux[2] erau cam spartani dar ce-i drept că nici nu erau aşa populare rss-urile. După un timp am început să selectez rss-urile şi aşa a rezultat o categorie cam necunoscută, la care i-am pus numele weblogs ;) Încetul cu încetul acea categorie tot s-a mărit şi a devenit destul de greu de citit. După care am descoperit www.bloglines.com, şi am mutat toate weblogurile acolo, clientul de rss rămând pentru citit ştirile, alerte de securitate, etc.

Aceasta a fost prima parte a experienţei mele de blogger. Am de gând să mai deschid un blog unde voi continua. Momentan n-am nici o idee unde îl voi deschide, mi-ar place mult să fie într-un blog comunitar, planet.chip.ro sau ceva asemănător. :P

Această intrare în blog a apărut în urma acestei iniţiative. Am descoperit că blogosfera românească este mai mare decât mă aşteptam cu persoane extraordinare. kudos pentru Carmen şi Gabriela.


[1] se pare că este în plan şi un client pentru linux
[2] http://liferea.sourceforge.net/

Technorati Tag:

No comments: